torsdag 19 november 2009

Brädholmen

En del kallar det "fula huset" en del "strykjärnet" en del "färjan" kärt barn har många namn! Man får nästan hålla tyst om att man varit med och byggt Oskarshamns mest omdiskuterade hus.Själv har jag börja vänja mej vid formen,men inte alla,somliga spyr galla över arkitekturen,vad tycker ni kära bloggvänner?
Så här såg det ut för 10år sedan när brorsan och jag tankar våra mc en sommarkväll,på samma plats när macken fanns där!

7 kommentarer:

  1. Först..Ttack för titten hos mig.
    jag var här och läste så fick jag se att du hade varit inne och kommenterat för det kom ett mail.
    Jag tycker nog att huset är riktigt snyggt Inget fel på det.Mycket bättre än en ful tapp Ha det riktigt gott.
    Kramizzz på dig

    SvaraRadera
  2. Det verkar vara så man ska bygga hus idag, har sett en del av den karaktären.
    Tack för titten hos mig.

    SvaraRadera
  3. Shell-macken. Det hade man nästan glömt bort och det stod väl en silo där också om jag minns rätt.

    Huset, byggt av baracker från Lernacken, med de där små kioskerna nere vid kajkanten lär i motljuset från en nedåtgående kvällssol väcka nyfikenheten hos anländande båtturister som förvånat numer undrar om Oskarshamn har varit en gammal kustartilleristad.

    Det brann lite för några år sedan i någon del av huset. Då minns jag en känd brandman som sa att "hade det hänt på mitt skift så hade det blivit en stor eldsvåda"...

    SvaraRadera
  4. Jag kan berätta att det var jag och en elektriker som kom på morgonen,jag skulle byta en dörr,och kände att det luktade bensin,så vi larmade polis och brandkår.Det visade sej att någon eller några hade hällt ut bensin i pizzerian,och väntade på att de timerstyrda ugnarna skulle sätta eld på hela huset.Huset fick saneras och de flesta matvaror fick kastas!De skyldiga hittades aldrig men pizzakriget i stan är väl känt!!

    SvaraRadera
  5. Just det, så var det. Det brann aldrig på riktigt. Det var därför han sa att "hade det hänt på mitt skift så..."

    SvaraRadera
  6. Tycker huset är orginellt och nästan vackert. Det har tyvärr blivit en sport för Oskarshamnarna att gnälla på detta hus. Tycker det är tråkigt och orättvist!

    SvaraRadera
  7. Det är ofta mycket"gnäll" här i stan,men det är väl inte bara här.På övervåningen i detta hus jobbar förresten min son Patricks kära sambo Madeleine på det rikstäckande,bygghemma.se med företagets hemsida

    SvaraRadera