onsdag 17 juli 2013

Våra vackra rondeller

 Nu är dom nya dekorationerna på plats på rondellerna i Oskarshamn.På Åsavägen kan man se ett stendokument från Vånevik,de så kallade"hitlerstenarna" har staplats och dekorerats med en mängd glaskulor. Undre bilden det senaste konstverket vid västra infarten,en förstorad träskulptur av "döderhultarns" bröllopp.Mycket vacker och stilfullt anser jag och många andra!
 Vid rondellen vid avfarten till Gotlandsfärjan finns en stensättning till gamla vändplattan till lok som låg under nuvarande Gröndalsbron.Mycket finurligt ombyggd till en vacker rondelldekoration!
 Vid järnvägsstationen finns Carl Bloms båtskrov,också stilfyllt som inte skymmer sikten mot hamnen.En påminnelse om att det varit flera stora o små varv i staden!
Södra infarten har detta vackra ankare,som antyder att man kommer till en sjöfardsstad!

5 kommentarer:

  1. - Halloj på Skärgårdsgatan.
    Det där kan vi vara stolta med.
    Tycker att Döderhultsgruppen blev riktigt bra.
    Men det skulle vara en skylt där som välkomnade till Döderhultarns stad.
    Du som har kontakter med "makthavarna" får väl framföra ett önskemål om det....
    - Ha en fortsatt bra dag !
    Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker också att det har varit ett lyft för staden och dess historia.Några synpunkter har jag,rondellen vid Mc-Donalds borde ha belysning på kvällen och lite mera växter,skyltar som förklarar historien bakom varje konstverk,och förståss välkomnande skyltar att man kommer till Döderhultarns stad som du påpekar!Ska framföra det när jag möter någon "makthavare" nästa gång!!

      Radera
  2. Vi vid sidan av allfartsvägen får nöja oss utan rondeller, eller rättare sagt vi saknar dom inte. Håller med er om att en trevlig utsmyckning lyfter anrättningen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skulle det inte passa med en rondell vid Mässvik vid avfarten till Gäddvik med en stor Gädda i trä i mitten?

      Radera
  3. Säger som vårt barnbarn Romeo brukar säga: sicken bra idé.

    SvaraRadera