lördag 18 december 2010

Hembygdsföreningens julbord

Målilla Hembygdsförenings julbord är en tradition som alltid är uppskattad.Som de två senaste åren serveras detta på Hotell Moliljan"Slottet i skogen".Det var också utdelning av förtjänstnålar till medlemmar som bjudit på mycket ideellt arbete.Det blev också liten resume av året som gått av ordföranden Roland S Jonsson.Man blir alltid lika imponerad vad medlemmarna åstatkommit under året varje gång!
Gästerna lät sej väl smaka av de läckra julbordet.
Bland gästerna syntes ordföranden i sveriges hembygdsförbund Birger Svanström,gamla dackeförarna Rune Sörmander o Torvald Karlsson med fruar!
Kolla gärna in www.moliljan.se

3 kommentarer:

 1. Alltid lika imponerad av Målillabornas engagemang för sin hembygd!

  SvaraRadera
 2. - Jag har passerat Målilla två gånger idag. Men nu ser jag att jag borde åkt till dom trakterna igår istället....
  Det blev premiär för den nya vägen, för mej. Skönt att slippa kurvorna vid Ryningsnäs och Emån när det är halt.

  SvaraRadera
 3. Vi är ca:240 medlemmar i föreningen och 200 är aktiva i något projekt,fantastiskt tycker jag.Roland berättade hur många ideella timmar som läggs inom föreningen med kaffeservering, teatercafe, utställningar, rallyn Motorns dag mm.det var ett par tusen.Föreningen hade inträden o medlemsavgifter på nästan en halv miljon och utgifter på ca:150 tusen.Vinsten invensteras hela tiden i nya projekt,tex utbyggnader av fordonshallar och nästa år ett nytt kök i parken!Framtiden ser ljus ut då en del ungdomar är intresserade av hembygdsarbetet!

  SvaraRadera