torsdag 6 februari 2014

Gamla CV


 I den här lokalen gick jag snickarutbildning 1963-65,då hette den Centrala Verkstadsskolan,sedemera hette den Åsaskolan och nu heter det Oscasrsgymnasiet.Vi kom till en oinredd byggnad och fick inreda i utbildningssyfte.Numera finns här en återvinningsanläggning där folk kan lämna in saker man ej behöver!
 Den gröna lilla kuren var skolans byggnadskontor som jag fick i uppdrag att bygga! Kommer ihåg att jag reglade upp stommen med 2ggr 2reglar och klädde med eternit,som är förbjudet idag,både ut som invändigt! Eterniten sitter kvar liksom minnena från den tiden!
 I det här rummet hade vi våra verktygslådor, spik o skruv mm, men i dag är det cykelverkstad.Våran lärare hette Nils Johansson även kallad "Nisse Nöjd" minns väl när han anlände på mornarna med sin svarta Mercedes 220 av 1960 års modell.Då hade lärarna respekt,så det var bara att hälsa hövligt!
 Nu finns mängder av grejor av alla de sorter i rummen där vi lärde oss att snickra!
 Lokalerna är ljusa och fina,perfekt för ändamålet!
Letade efter ett litet bord till sonens nya lägenhet,men fann inget som passade! Miljöhuset är en bra ide som ger många arbetslösa chansen att få jobba lite och komma ut i arbetslivet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar