onsdag 27 oktober 2010

Byggen

Fortsätter min Liberiavecka med lite bygg o husbilder.Här ett bygge i centrum av Monrovia,förstora bilden så ser ni hur farligt byggnadsarbetarna lever!
Min grannes dotter Velma är gravid och skall flytta hemifrån med sin blivande man,men bara ett stenkast från mammas hus.Hennes pappa har ställt upp och bygger ett nytt hus.Han har gjutit alla stenar själv,och putsat väggarna,hon visade stolt upp ett av de få husbyggen i närheten! Pappan har också grävt för hand en tvåkammarbrunn för avloppet,och tänker också ha en stor vattenbehållare på taket,därav betongvalvet , för att få det enda huset i området med rinnande vatten för dusch och toa= smart o klurigt!

Grannarna bor inte så värst bra,utan el,vatten o toa,och med många barn,egna och omhändertagna!


Även om de bor dåligt är dom noga med hyigenen och tvättar alltid kläder.Även om det är kämpigt hela tiden utan jobb,mat el o vatten har de en framtidstro om bättre tider utan krig,demokrati och att deras barn ska få en bättre framtid!








3 kommentarer:

  1. Man får en riktig tankeställare när man ser bilderna och inser att vi har det otroligt bra.

    SvaraRadera
  2. I jämförelse så verkar även Fanerdunbygget i Kalmar vara löjligt säkert!

    SvaraRadera
  3. Vi har det otrolgt bra här i vår del av världen. Vi får verkligen hoppas att deras drömmar om bättre tider slår in, så de kan få bo i riktiga hus, få arbete mm.
    Ha en bra dag!
    /Maria

    SvaraRadera