lördag 30 april 2011

Grattis Kungen 65 idag!

Idag får vi gratulera vår Konung på födelsedagen,han är född samma år som jag men lite tidigare på året.Håller på att läsa boken om kungen, och då stod det i Aftonbladet vid den tiden "Prins född på Haga".Det har hänt mycket sen dess, och boken avslöjar en del. Jag är absolut inte någon kungaälskare,men det är intressant att läsa boken.Det man får ut av boken är att han åtminstånne haft roligt för våra skattepengar! Grattis Grattis!!

torsdag 28 april 2011

Nya montrar

Besökarna kommer att bli imponerade av de nya montrarna på nya Döderhultarmuseet.Den nya ljussättningen sätter skulpturerna i en ny dager,man kan se detaljer som skulptören gjort på ett bättre sätt! De har också rätt luftfuktighet för att få den bästa hållbarheten för skulpturerna.Den svängda soffan i bakgrunden kommer att förses med sittdynor,och kommer att bli populär sittplats för bentrötta besökare!


onsdag 27 april 2011

Döderhultarmuseet

Döderhultarmuseet invigs den 7 maj,men i går kväll var vi som arbetat med museet bjudna på delikat fiskbuffe från Timmernabbens rökeri uppe i gallerian på museet.Ett femtontal jobbare var bjudna,som fick gå trevlig tipspromenad i utställningen med frågor om döderhultarens liv o levene.Museechefen tackade för ett väl genomfört arbete med ett unikt projekt i vår lilla stad! Bilden,vedboden som byggts upp i ny design!

Fiskplanka från Timmernabben bjöds det på,med exotisk frukt som smakade lika gott som den ser ut på bilden.Ett STORT tack till Kulturen för all uppskattning av jobbet vi gjort,och denna trevliga kväll!



Körsbärsblom

På ett par dagar har våra körsbärsträd slagit ut i blom,det har gått med en rasande fart!

måndag 25 april 2011

Kalkstads naturstig



Tog en tur till öland idag,och besökte som vanligt Kalkstads naturstig,underbart vackert!



söndag 24 april 2011

Stormen "Gunnar"

Var ute på Gunnarsöleden i morse för att se hu illa det var med alla träd son gick ner för två veckor sedan då stormen "Gunnar" (eget påhitt) härjade.Ett träd har fallit över stigen,detta precis i början!


En del har fallit längs med ,som detta!




Vid berget vid "långa soffan"låg detta träd, men rotsystemet ligger ju på berget så det var inte så lustigt!






Detta träd hade inte heller rötterna fast förankrade! Skall kontakta kommunen och höra om de kan hjälpa till att röja upp!








lördag 23 april 2011

Linköping



Traditionsenligt var vi i Linköping och hälsade på vår son Patrick och hans sambo Madeleine på det stora Ju-jutsu -lägret som äger rum varje påsk.I dagarna tre är det hårdträning som gäller!Vi fick en pratstund med dem under lunchen,och de var rejält trötta efter tuffa pass.Sedan fortsatte träningarna och vi åkte vidare på andra äventyr i Linköpingstrakten!










Frun och jag tog en tur till Bergs slussar norr Linköping,med en glass på uteserveringen!









Och på hemvägen tog vi en titt vid Tannefors slussar i centrala Linköping,serveringen hade inte öppnat för säsongen ,men vi tog en paus i vårsolen ändå!











fredag 22 april 2011

Asp vs Asp

Min snickarkompis Anders Asp hjälpte mej att få ner min ruttna asp.Jag hade fäst ett rep och drog samtidigt som Asp fällde aspen som föll planenligt!


I den ruttna stubben bodde en myrfamilj som inte har tak över sej längre!




torsdag 21 april 2011

Glad Påsk

Önskar alla mina bloggvänner en riktig GLAD PÅSK!





onsdag 20 april 2011

Rutten asp

När jag låg och slipade betongen till friggeboden klar,fick jag se att min asp var färdig att gå ner över baksidan av huset.Det visade sej att rotsystemet var uppruttet,och att den inte tålt den senaste stormen.


Jag lånade en grensåg och tog gren för gren,och säkrade den med spännband och rep.Det tar aldrig slut,arbete arbete,och som Kronblom sa" ingen rast o ingen vila,bara gno o bara kila" Nu måste jag hitta en kompis som har motorsåg!!!




tisdag 19 april 2011

Gjutning




Idag blev betongplattan till friggeboden gjuten,och tur med vädret hade jag!!











måndag 18 april 2011

Åsvallesund

Vår son Patrick står och beundrar utsikten över sundet,vid en runda till Åsvallesund i helgen!

söndag 17 april 2011

Härlig vårhelg

Våran hängbjörk har slagit ut med små fina ljusgröna blad
Körsbärsträdet är också på gång
Även syrenen har början till knopp
Forsytian blommade gul o grann!

lördag 16 april 2011

Back in track

Kände suget efter att köra lite enduro idag,åkte ut till grabbarna på Klämnabanan och tog några varv i lungt motionstempo,tyckte att det funkade bra!
Som vanligt hade gänget mycket att snacka om,och jag var hjärtligt välkommen tillbaka,efter två års bortavaro!
Kaffe och stömmingsmacka tillsammans med Hansson smakade bra i pausen!

Äntligen grillkväll

Då blev det äntligen dags för grillkväll,visserligen lite svalt ute men ändå trevligt!Fläskkarren fick ligga och dra i marinad ett par timmar och sen var det dags!
Barnen var bjudna,och det var bara att hugga in och ta en köttbit och potatisgratäng!Härlig grillpremiär!!

torsdag 14 april 2011

Växthuset som blir friggebod

Hade tänkt att bygga om växthuset till friggebod,ta bort den armerade plasten och ersätta den med panel,men planerna ändrades snabbt,rötan hade tagit överhand på delar av stommen så det blev ett blixtbeslut,RIV SKITEN
Efter 13 år har det gjort sitt,detta skrev jag när jag byggde det!!!
Efter nån timme var bara grunden kvar,resten ved!
Nån timme senare satt jag och funderade hur det skulle bli nästa gång,ska det bli större eller var det bra storlek,kanske en veranda,eller??? man kanske skulle ringa Birgit"we shall overcome"Friggebo om råd!! Gamla måttet 2000 gånger 1500.

onsdag 13 april 2011

Våren tog en paus

De senasta dagarna har varit gråa o kalla,och det hör väl våren till.Tänkte grilla i helgen men det blev för kallt,gör ett nytt försök denna helg.Men ändå,våra små tulpaner slog ut,och det kommer mera värme snart lovade meterologen Pia ikväll!

tisdag 12 april 2011

Grafitti


Klottrare finns överallt,man har sett fult nerklottrade busskurer tegelväggar m.m. men jag måste medge att dessa grafittimålare på varvsområdet har en konstnärlig ådra eller??


måndag 11 april 2011

Svartö brygga

Här vid Svartö brygga har jag varit en del gånger i början på 2000-talet.Jag reparerade vattenskador på ön Vållö som ligger strax utanför.Fick åka med en fiskare ut med båten full av verktyg och matreal,och blev hemskjutsad vid kvällen då han skulle hämta skolbarnen!
Ön Vållö är en naturskön ö med ett fåtal fast boende!
Det vita huset på andra sidan byggde jag och min kompis Håkan 2004, som sommarbostad åt en familj från Vetlanda.Till höger på bilden kajplatsen till Dämmans fyr hotellfyren i Kalmarsund!
Udden tillhör Svartö!

söndag 10 april 2011

Morgonpromenad runt fågelsjön

Tog en promenad i morse i skogen runt denna sjö eller tjärn,som måste vara den närmaste sjö från stadens centrum!
Denna stenhög är en liten ö i sjön! Var har jag varit,bästa bloggvänner med O-hamnanknytning?

lördag 9 april 2011

Solstadström

Var hos vänner i Västervik idag,och då tog vi svängen över fruns barndomsställe som vanligt.Där låg skutan och guppade i blåsten,men nu i en isfri vik!
Denna lilla flytande sommarstuga ska väl snart ut till nån kobbe eller skär!

fredag 8 april 2011

Forsytian utslagen vid Forum

Senaste dagarnas vårvärme har sett till att det växer friskt nu,här forsytiabusken vid Forum lagom utslagen till Ocarsgalan i helgen!

torsdag 7 april 2011

Oskarshamn varmast

Igår var Oskarshamn varmast i landet med 16,2 grader,och det märks att det börjar hända saker i rabatterna.Våra små tulpaner tittar upp mot vårsolen!


Påskliljorna vill också titta ut!

tisdag 5 april 2011

Snön o isen borta

Va skönt att snön o isen är borta,nu kan man vandra på klipporna utan att halka
En liten snödriva var allt jag såg i söndags ute vid havet,den är säkert borta idag!